Enkeltmandsturnering – 2 bridgeborde.


Hvis man er 8 personer og dermed til 2 bridgeborde, findes der en meget populær turneringsform, hvor man spiller som enkeltperson med alle de 7 andre spillere over 7 runder, og hvor der laves resultatberegning for hver enkelt person.

Det mest praktiske er, at lave turneringen over 7 runder af 4 spil – dvs. i alt 28 spil. Man kan godt nøjes med 3 spil per runde – dvs. i alt 21 spil. Men det giver lidt mere uro ved kortskift, da man ved de to borde skal spille de samme kort i hver runde.

Man starter med at udnævne en turneringsleder, som får nr. 8, og som forestår resultatbe-regningen, og som sidder fast som Nord på bord 1. Alle andre tildeles et nr. fra 1 – 7.

Som materiale til spillet har jeg lavet:

  • Bordplancher til de to borde kan hentes her: Bordplancher
  • Resultatblanketter til alle spil kan hentes her: Resultatskemaer– man skal selv påskrive spilnr. afhængig af antal spil.
  • Beregningsskema med oplysning af beregningen af kamppoint efter reglerne fra miniholdturneringer kan hentes her: Beregningsskema
  • Her kan hentes et eksempel på beregning af kp og indskrivning i beregningsskemaet: Resultatskemaer og Beregningskema

Som sagt skal man i hver runde spille de samme kort, så pas derfor på ikke at tale for højt om resultaterne, da nabobordet måske er med på en ”lytter”.

Når runden er færdig giver man resultatsedlerne til turneringslederen, som udregner kamppoint og skriver dem ind i beregningsskemaet. Efter sidste spil udregnes en total og spillet er færdigt.

Hvis man ikke har 28 (eller 21) spil kort i kortmapper, men halvt så mange, kan man efter sidste spil er udført blande kortene igen og genbruge de gamle spilnr.. På resultatblanketterne kan man i starten for de første spillede skrive A1, A2, A3, … ud for spilnr. og i anden omgang med de nyblandede kort skrive B1, B2, B3,…. Så kan turneringslederen ikke misforstå noget.

Normalt giver denne turneringsform ikke anledning til problemer, så held og lykke med spillet.